INTEGRITETSPOLICY KUNDPORTALEN MYDHLFREIGHT.COM

Vi på DHL Freight GmbH (härefter kallat ”DHL”) är glada att du besöker vår webbplats och att du är intresserad av vårt företag, våra produkter och våra tjänster. Vi ser det som viktigt att skydda dina personuppgifter under hela processen.

Observera att hanteringen av personuppgifter kan variera från land till land beroende på landets lagar. Vid besök på ett specifikt DHL-lands hemsida kommer du därför att läsa om landsspecifika integritetspolicys. 

Vi ser det som viktigt att skydda dina personuppgifter under hela processen.

Vi kommer här att förklara vilken information DHL samlar in då du besöker vår webbplats och hur denna information används.

  • Personuppgifter är all information som gäller en identiferad eller identifierbar verklig person (”registrerad”). en identifierbar verklig person är en som kan identiferas, direkt eller indirekt, särskilt genom referens till en identifierare som ett namn, ett identifieringsnummer, platsinformation, en identiferare på nätet eller till en eller flera faktorer som är specifika för den fysiska, fysiologiska, genetiska, mentala, ekonomiska, kulturella eller sociala identiteten för den verkliga personen. Detta inkluderar information som ditt rätta namn, din adress, ditt telefonnummer och ditt födelsedatum. Information som inte direkt kan kopplas till din verkliga identitet  - t.ex. din favoritwebbplats eller antalet besökare på en webbplats  - betraktas inte som personuppgifter.

  • Detta sekretessmeddelande gäller databearbetning som genomförs av:

     

    Ansvarig utgivares namn och kontakt information:
    DHL Freight GmbH
    Godesberger Allee 102-104
    53175 Bonn
    Germany

    Dataskyggsansvarig för kontaktuppgifter till ansvarig utgivare:
    Deutsche Post AG
    Global Data Protection
    53250 Bonn
    Germany

     

    Om du har frågor om hur dina personuppgifter bearbetas kan du kontakta: sedgfgdpr@dhl.com

  • Besök på vår webbplats

    DHL vill skydda sekretessen för de personer som använder våra webbplatser. När du besöker våra webbplatser sparar våra webbservrar av säkerhetsskäl alltid anslutningsdata för den dator som ansluter till vår webbplats, en lista över de webbsidor du besöker på vår webbplats, datum och längd för ditt besök, identifikationsdata för den typ av webbläsare och operativsystem du använder samt via vilken webbplats du hänvisats till vår webbplats. Ytterligare personuppgifter som namn, adress, telefonnummer och e-postadress samlas bara in om du frivilligt lämnar denna information, t.ex. genom att fylla i ett kontaktformulär online, när du registrerar dig, under en enkät, under en tävling, när du fyller i ett kontrakt eller svarar på en begäran om information.

    Den juridiska grunden för bearbetningen av ovan nämnda informationskategorierna är Art. 6 (1) (a) av den europeiska allmänna dataskyddslagen (GDPR). På grund av de angivna syftena, särskilt för att garantera säkerheten och en smidig anslutningsinstallation ha vi ett legitimt intresse av att bearbeta dessa uppgifter.

    Avtalets utförande

    Av kontraktsskäl behöver vi också personuppgifter för att tillhandahålla våra tjänster och följa de skyldigheter som följer av avtal som vi ingått med dig. Detta hjälper oss i sin tur att förbättra de tjänster vi erbjuder dig och att göra våra webbplatsers innehåll och tjänster mer lättanvända samt relevanta för dig.

    Den juridiska grunden är vanligen Art. 6 (1) b) GDPR eftersom bearbetningen sker för genomförandet av ett kontrakt där du är en av parterna.

    Bearbetning för annonssyften

    Om du är en befintlig kund till Deutsche Post AG kan dina postuppgifter (t. ex. namn och adress) bearbetas för att kontakta dig för att kunna erbjuda dig den senaste informationen om våra erbjudanden, nyheter, produkter och tjänster.

    Den juridiska basen för den ovan nämnda bearbetningen är Art. 6 (1) f) GDPR.

    Om du registrerar dig för ett eller flera nyhetsbrev har vi rätt att använda din e-postadress för detta syfte. Du kan avregistrera dig från nyhetsbrevet när som helst genom att klicka på aktuell länk längst ned i nyhetsbrevet.

    Om du registrerar ett klagomål eller avregistrerar dig från vår nyhetsbrevstjänst kommer respektive uppgifter att blockeras, raderas och inte längre bearbetas för dessa syften.

  • Vi använder oss av spårningsprogram för att avgöra hur många användare som besöker vår webbplats och hur ofta. Programmet används inte för att samla in individuella personuppgifter eller IP-adresser. Uppgifterna används enbart i anonymt och i sammanställd form för statistiska ändamål och för att utveckla webbplatsen.

  • Vi använder det webbaserade marknadsföringsprogrammet ”Google AdWords” och Google AdWords konverteringsspårning. Googles konverteringsspårning är en analystjänst som tillhandahålls av Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; ”Google”).

    När du klickar på en annons från Google placeras en cookie för konverteringsspårning på din dator. Denna cookie förfaller efter 30 dagar. Den innehåller inga personuppgifter och kan därför inte användas för att identifiera dig personligen. Om du besöker vissa sidor på vår webbplats och denna cookie inte förfallit kan vi och Google se att du klickat på annonsen och hänvisats till den sidan. Varje Google AdWords-kund har en unik cookie, så det går inte att spåra cookies via andra AdWords-kunders webbplatser. Informationen som samlas in med hjälp av cookies för konvertering används för att sammanställa konverteringsstatistik för AdWords-kunder som valt tjänsten konverteringsspårning. Kunderna kan se det totala antalet användare som klickat på deras annons och hänvisats till en sida med en tagg för konverteringsspårning. Däremot kan de inte få information som ger dem möjlighet att identifiera användarna personligen. Om du inte vill delta i konverteringsspårning kan du välja att inte tillåta detta och du kan hindra cookies från att installeras. Detta gör du med hjälp av inställningarna i ditt webbläsarprogram (alternativet inaktivering). Om du gör detta kommer du inte att inkluderas i statistiken för konverteringsspårning. Ytterligare information och Googles sekretesspolicy är tillgängliga på: https://policies.google.com/privacy

  • I nedanstående lista finns information om alla cookies som används på DHL:s webbplatser.

    Alla cookies i ovanstående lista har kategoriserats i fyra numrerade grupper. Tänk på att cookies kan tillhöra fler än en kategori.

    Kategorierna är de följande:

    ¹ Absolut nödvändiga: Dessa cookies behövs för att du ska kunna navigera på webbplatsen och använda dess funktioner. Utan dessa cookies kan tjänster du begär inte tillhandahållas. Som redan angivits ovan är detta baserat på Art. 6 (1) f) GDPR.

    ² Prestanda: Dessa cookies samlar in information om hur besökare använder en webbplats, t.ex. vilka sidor besökare oftast besöker. Dessa cookies samlar inte in information som kan identifiera en besökare. All information som dessa cookies samlar in är i sammanställd form och därmed anonym. Den används endast för att förbättra webbplatsens funktion.

    ³ Funktion: Dessa cookies gör att webbplatsen kan komma ihåg dina val och tillhandahålla bättre och mer personliga funktioner. Dessa cookies kan t.ex. användas för att komma ihåg och lagra det senaste spårningsnumret du skrev in då du använde en spårningsapp. Information som samlas in av dessa cookies kan vara anonym och kan inte spåra dina aktiviteter på andra webbplatser.

    Riktning eller marknadsföring: Dessa cookies används för att göra annonser mer relevanta för dig och dina intressen. De används också för att begränsa antalet gånger du ser en annons och för att hjälpa till att mäta hur effektiv en annonskampanj är. De placeras vanligtvis av marknadsföringsnätverk, med webbplatsoperatörens tillstånd.

    Lista över cookies

    Cookie med kampanjnamn ² | campaignName

    Denna cookie skapas då du kommer till en av DHL:s webbsidor via en av DHL:s webbannonser, eller via en länk i en DHL-kampanj eller i ett erbjudande per e-post. 

    Denna cookie lagrar ett kampanj-ID som identifierar den unika kampanjkällan. 

    Om du kontaktar DHL med hjälp av våra formulär för kontakt eller registrering inom 24 timmar efter att du hamnat på vår webbplats kommer detta kampanj-ID att bifogas e-postmeddelandet som sänds till DHL:s försäljningsavdelning eller kundtjänst.

    Denna information används endast för att bedöma hur framgångsrika våra kampanjer är och bevaka om kunder har kontaktat oss som ett resultat av en kampanj. 

    Denna cookie lagrar inga personliga kunduppgifter, utan endast kampanjens ID.

    Denna cookie förfaller efter 24 timmar.

    Cookie för sökparametrar ³ | searchParams   

    Denna cookie används för att lagra sökfraser och sökord som du skrivit in i våra sökfält.

    Sökfälten finns högst upp till höger på alla våra webbsidor.

    Det här gör att vi kan komma ihåg dina söktermer och fylla i sökfälten i förväg med förslag från tidigare sökningar då du använder sökrutorna på nytt.

    Denna cookie har skapats för att förbättra webbplatsens funktion och göra det enklare för våra kunder att använda DHL:s webbplatser.

    Denna cookie sparar varje sökterm permanent tills du aktivt beslutar att rensa din webbläsares cacheminne och cookies. 

    Google Analytics ² | _utma, _utmb; utmz

    Ett litet antal länder kan använda Google Analytics cookes i liten skala för speciella lokala syften. Dessa cookies använder din IP-adress som igenkänning, men identiferar dig inte som en individ. Med andra ord samlas informationen in i en pseudonym form. Cookies samlar in information om hur besökare använder våra lokala platser och använder informationen för att sammanställa rapporter och hjälpa oss förbättra lokala webbplatser.

    Mer information om sekretess hos Google

    Cookies för Decibel Insight ² | da_sid, da_lid

    Denna webbplats använder Decibel Insights webbanalystjänst för att kunna tillhandahålla bättre innehåll och tjänster. Denna webbplats använder inte Decibel Insight för att samla information som kan identifiera dig personligen. Decibel Insight kan registrera mus- och bläddringsrörelser samt grundläggande användning av webbplatsens formulär. Decibel Insight spårar inte dina webbläsarvanor på andra webbplatser som tillhör tredje part. Mer information om Decibel Insights datahantering finns i deras sekretesspolicy påhttps - https://www.decibelinsight.com/privacy-policy/

    Om du inte vill låta Decibel Insight spåra dig kan du besöka www.decibelinsight.com/optout

    Cookies för Usabilla | usbl.c.ID

    Följande data lagras för Usabillas kampanjer:

    ▪ Information om huruvida kampanjen redan körts och om detta är fallet kommer kampanjen inte att visas igen.
    ▪ Om kampanjen har utlösaren ”N% chance” lagras information om huruvida kampanjen alls ska visas.
    ▪ Om kampanjen ska utlösas efter att besökaren har besökt ett visst antal sidor lagras antalet sidor som besökts sedan kampanjen startades.

    Dessa data lagras i lokal HTML5-lagring med en inmatning per kampanj. Nyckeln för detta fält är ”usbl.c.ID” där ID är ett unikt ID för kampanjen.

    Om utlösaren ”ny eller återvändande besökare” är aktiverad i en kampanj kommer följande två data att lagras:

    1. Fältet ”usbl.v” i lokal lagring
    2. En sessionscookie med namnet ”usbls”
    Dessa två data behövs för att avgöra om en användare är ny eller återvändande. Om du vill ta reda på mer om Usabillas cookiepolicy kan du besöka: https://usabilla.com/cookie-policy

    Cookies för Adobe Marketing Cloud ²

    Dessa cookies används för att samla information i anonymt format om hur besökare använder webbplatsen. Informationen används för att förbättra webbplatsen och tillhandahålla innehåll som är lämpligare för användarna.

    AMCV_###@AdobeOrg
    Denna cookie används för att identifiera unika besökare.  Detta är en permanent cookie som förfaller efter två år.

    mbox
    Denna cookie används för anpassning av webbplatsen och avgör vilket dynamiskt innehåll som visas för en användare. Denna cookie blir kvar i besökarens webbläsare i två veckor efter den senaste inloggningen.

    s_cc
    Denna cookie avgör om cookies är aktiverade i webbläsaren. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_vi
    Denna cookie används för att identifiera tid- och datumstämpel för unika besökare. Detta är en permanent cookie som förfaller efter fem år.

    s_fid
    Denna cookie är en ”reserv” för att identifiera besökare om cookien s_vi som normalt används för detta skulle vara blockerad. Den innehåller ett slumpvis genererat, unikt ID.

    s_sq
    Denna cookie registrerar vilka länkar användaren har klickat på. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_nr
    Denna cookie lagrar information om besöksdatum och om det rör sig om en ny eller en återvändande besökare. Detta är en permanent cookie som förfaller efter två år.

    s_ppn
    Denna cookie registrerar namnet på den föregående sidan på webbplatsen som besökts. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_ppv
    Denna cookie registrerar om en användare har visat en sida förut och detta registreras på följande sida. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_ppvl
    Denna cookie registrerar namnet på den senaste sidan på webbplatsen som besökts. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_landing_page
    Denna cookie avgör vilken webbplats som först besöktes under en besökssession. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_lt_pages_viewed
    Denna cookie avgör hur många sidor som visats under en besökssession. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_session_count
    Denna cookie avgör hur ofta en besökare har besökt webbplatsen. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_traffic_source
    Denna cookie avgör från vilken sida en besökare har hänvisats till webbplatsen. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    Mer information om sekretess hos Adobe:

    https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/whitepapers/cookies/cookies_analytics.html

    Ytterligare information

    Verktyg för delning: Cookies från tredje part
    DHL har numera inbäddade knappar för ”delning” på sina webbplatser. Dessa gör det enkelt för besökare att skapa bokmärken och dela innehåll via sociala medier. När du klickar på en av dessa knappar kan den tjänst du valt att använda för att dela innehållet komma att placera en cookie på din dator. DHL har ingen kontroll över hur dessa cookies används och du bör därför kontrollera informationen på ifrågavarande tredje parts webbplats. Knapparna för ”delning” tillhandahålls av AddThis. För mer information om deras datainsamlingsmetoder kan du läsa Sekretesspolicy för AddThis Privacy Policy.

    Cookies från tredje part i inbäddat innehåll
    Observera du kan upptäcka att cookies som inte är kopplade till DHL kan förekomma på vissa sidor på våra webbplatser. När du besöker en sida med inbäddat innehåll från t.ex. YouTube eller Vimeo kan dessa företag placera cookies i din webbläsare. DHL har ingen kontroll över hur dessa cookies används och har inte tillgång till dem. Detta beror på det sätt cookies fungerar. Endast den part som ursprungligen placerat dem har tillgång till dem. Du bör besöka de tredje parternas webbplatser för att ta reda på mer om dessa cookies.

    Webb-beacons
    För att hålla DHL:s webbinnehåll relevant, lättanvänt och aktuellt använder vi webbanalystjänster som Webtrends* som hjälper oss förstå hur människor använder våra webbplatser. Dessa tjänster använder datainsamlingsmetoder som t.ex. webb-beacons. En webb-beacon är en liten elektronisk bild som levererar cookies, räknar besök och känner av användning samt hur effektiv en webbplats är. Detta i sin tur gör att vi förstår vilket innehåll som är intressant för våra besökare och hjälper oss tillhandahålla anpassad information på våra webbplatser. Dessa webb-beacons är anonyma. De varken innehåller eller samlar in information som kan identifiera dig. Informationen är anonym och används endast för statistik. Webbanalysdata och cookies kan inte användas för att identifiera dig eftersom de inte innehåller personlig information som namn eller e-postadress.

  • Det går också att använda våra produkter och tjänster utan cookies. I din webbläsare kan du välja att inte spara cookies, att begränsa dem till vissa webbplatser eller att få ett meddelande varje gång en cookie skickas. Du kan också när som helst ta bort cookies från din dators hårddisk (fil: cookies). Observera att om du gör detta kan du förvänta dig begränsningar i hur webbsidor visas och tillgång till användarvägledning.

    De flesta webbläsare ger dig möjlighet att kontrollera de flesta cookies via webbläsarens inställningar. För att ta reda på mer om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies som placerats på din hårddisk och hur du kan hantera och ta bort dem, kan du besöka: All about cookies

    Mer råd om cookies, som gäller speciellt inom EU, och dina olika alternativ för att förbjuda dem finns på följande webbplats: Your online choices

    Du kan också välja bort en del eller alla marknadsföringscookies på din dator genom att gå till webbplatsen för Network Advertising Initiative (NAI) website.

    Om du inte vill låta Google Analytics spåra dig på alla webbplatser kan du besöka: Google Analytics Opt-out browser add-on

    För att välja bort att bli spårad av Adobe Analytics kan du besöka Välj bort Adobe Experience Cloud Opt-Out.

    Om du tar bort dina cookies bör du komma ihåg att du måste göra dessa inställningar igen om du använder en annan webbläsare eller dator.

    Observera att det inte är tekniskt möjligt att avläsa om du valt bort spårning om du tagit bort cookies från din webbläsare.

  • På vår webbplats och i enlighet med Art. 6 (1) f) GDPR använder vi plugins för sociala meder (som facebook, google+, twitter m.m) för att kunna marknadsföra vårt varumärke, våra produkter och tjänster för att komma i kontakt med våra kunder. Därför anses dessa annonssyften vara genomförda för ett legitimt intresse. Ansvaret ligger på respektive leverantör av sociala medier att följa alla gällande lagar och regler.

  • DHL kommer varken nu eller i framtiden att dela, sälja, överföra eller på annat sätt sprida dina personuppgifter till tredje part, utom i fall där så krävs enligt lag, för att uppfylla villkoren i ett kontrakt eller där du givit oss uttryckligt tillstånd att göra detta. Det kan till exempel vara nödvändigt att vidarebefordra din adress och sändningsinformation till den rätta DHL-divisionen och våra entreprenörer när du beställer tjänster.

  • Uppgifterna kommer lagras så länge de behövs. Nödvändigheten följer antingen av lagstadgade lagringsperioder. Om sådana lagstadgade perioder inte existerar lagras uppgifterna för kontraktsförmåga, fakturering och som bevis för att kontraktet är korrekt utfört tills ansvarsperioden löper ut och det kommer därefter att raderas.

  • Dina uppgifter behandlas också i ett så kallat "tredjeland", det vill säga i ett land utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA), eller är åtkomliga därifrån. Specifikt gäller detta varans mottagarland. Detta beror antingen på att överföringen är nödvändig för att uppfylla kontraktet (t.ex. för leverans eller tullklarering), baserat på våra bindande företagsregler eller EU-standardavtalsklausuler. I de fall data överförs utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, tar vi alla rimliga åtgärder för att säkerställa att detta sker i enlighet med gällande lagar och bestämmelser om dataskydd.

  • DHL vidtar alla nödvändiga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter från förlust och missbruk. Dina uppgifter sparas t.ex. i en säker operativ miljö som inte är tillgänglig för allmänheten. I vissa fall krypteras dina uppgifter under överföring med metoden Secure Socket Layer (SSL). Det betyder att en godkänd krypteringsprocedur används vid kommunikation mellan din dator och DHL:s servrar om din webbläsare stöder SSL.

    Om du vill kontakta DHL via e-post vill vi påpeka att den sända informationen inte garanterat kan skyddas. Innehåll i e-postmeddelanden kan läsas av tredje part. Därför rekommenderar vi att du sänder oss konfidentiell information per post.

  • Du har rätt att återkalla samtycke som du givit med effekt för framtiden när som helst genom att kontakta den nedan angivna e-postadressen. Om du återkallar ditt samtycke, behandlar vi inte längre de personuppgifter som gäller dig.

    Förutom rätten att återkalla ditt samtycke har du följande rättigheter:

    a) Du kan begära att få veta vilka personuppgifter som är sparade.
    b) För att ha felaktiga uppgifter som vi kan ha om filen om dig rättad.
    c) Att få data som inte längre är nödvändiga för det syfte som anges, eller, om ett krav på lagring av data finns, för att få bearbetningen begränsad.
    d) För att ta emot data de tillhandahåller i ett strukturerat, standard och maskinläsbart format.
    e) Att lämna in ett klagomål till den behöriga tillsynsmyndigheten om du är osäker på huruvida behandlingen av dina data överensstämmer med dataskyddsbestämmelserna.

    Om du vill åberopa dina rättigheter, skicka ett mail till: sedgfgdpr@dhl.com

  • Sekretesspolicyn för DPDHL innehåller standarder för databearbetning som gäller för hela koncernen, med särskilt fokus på det som kallas överföring till tredje land, dvs. överföring av personuppgifter till länder utanför EU som inte har en adekvat dataskyddsnivå.  Du kan ta reda på mer om "sekretesspolicyn för DPDHL" 

  • Vi håller vår sekretesspolicy under regelbunden granskning.

    DHL förbehåller sig rätten att när som helst och utan förvarning ändra sitt sekretesspolicy. Kontrollera det ofta för att hålla dig informerad om eventuella ändringar. Genom att använda DHL:s webbplatser accepterar du denna sekretesspolicy.

    Detta meddelande uppdaterades senast den 3 januari 2019.