INTEGRITETSPOLICY KUNDPORTALEN MYDHLFREIGHT.COM

Vi på DHL Freight (Sweden) AB (hädanefter kallat ”DHL”) är glada över att du besöker vår webbplats och att du är intresserad av vårt företag, våra produkter och tjänster. Vi ser det som viktigt att skydda dina personuppgifter under hela processen.

Observera att hantering av personuppgifter kan variera från land till land beroende på landets lagar. Vid besök på ett specifikt DHL-lands hemsida kommer du därför att läsa landspecifika integritetspolicyn.

Vi kommer här att förklara vilken information DHL samlar in när du besöker vår webbplats och hur denna information används.

  • Personuppgifter är all information som gäller en identifierad eller identifierbar levande fysisk person (”den registrerade”, “du”). En identifierbar levande person är en som kan identifieras, direkt eller indirekt, särskilt genom referens till en identifierare som t.ex. namn, identifieringsnummer, platsinformation, identifierare på nätet eller till en eller flera faktorer som är specifika för den fysiska, fysiologiska, genetiska, mentala, ekonomiska, kulturella eller sociala identiteten för den levande personen. Detta inkluderar information såsom ditt namn, din adress, ditt telefonnummer, ditt födelsedatum, din IP-adress, e-post och ett foto på dig. 

    Information som inte direkt kan kopplas till din verkliga identitet - t.ex. din favoritwebbplats eller antalet besökare på en webbplats - betraktas inte som personuppgifter.

  • Denna Integritetspolicy avser personuppgiftsbehandling som genomförs av:

    Personuppgiftsansvariges namn och kontaktinformation:
    DHL Freight (Sweden) AB
    GUSTAV III:s Boulevard 18
    169 73 Solna
    Sweden

    Kontaktuppgifter till Dataskyddsansvarig:
    DHL Freight (Sweden) AB
    Cecilia Adriano
    Västberga Allé 41
    126 30 Hägersten
    Sweden

    Om du har frågor kring hur dina personuppgifter behandlas kan du kontakta: sefreightgdpr@dhl.com

  • Besöka vår webbsida

    DHL skyddar integriteten för alla besökare på vår webbsida. När du besöker vår webbsida,

    1) sparar våra webbservrar, av säkerhetsskäl, alltid anslutningsdata för den dator som ansluter till vår webbplats, en lista över de webbsidor du besöker på vår webbplats så som datum och längd för ditt besök, identifikationsdata för typ av webbläsare och operativsystem du använder samt via vilken webbplats du hänvisats till vår webbsida. 

    2) Ytterligare personuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer och e-postadress samlas bara in om du frivilligt lämnar denna information, t.ex. genom att fylla i ett kontaktformulär online, när du registrerar dig, under en enkät, under en tävling, svarar på en begäran om information eller när du 

    3) fyller i ett kontrakt eller avtal.

     

    De rättsliga grunderna för personuppgiftsbehandlingar av ovan nämnda informationskategorier är, 

    1) Berättigade intressen, Art. 6.1 f) av den Europeiska Dataskyddsförordningen (GDPR) i synnerhet i syfte att garantera säkerhet och enkelt användande av våra tjänster.

    2) Samtycke, Art. 6.1 a) av den Europeiska Dataskyddsförordningen (GDPR).

    3) Fullgörande av avtal, Art. 6.1 b) av den Europeiska Dataskyddsförordningen (GDPR). Av kontraktsskäl behöver vi personuppgifter för att tillhandahålla våra tjänster och följa de skyldigheter som följer av avtal som vi ingått med dig.

    Behandling för annonssyften

    Om du är en befintlig kund till DHL kan dina postuppgifter (t.ex. namn och adress) behandlas i syfte att kunna kommunicera ut erbjudanden, nyheter, produkter och tjänster.

    Den rättsliga grunden för den ovan nämnda behandling är Berättigade intressen, Art. 6.1 f) av den europeiska Dataskyddsförordningen (GDPR)

    Om du registrerar dig för ett eller flera nyhetsbrev har vi rätt att använda din e-postadress för detta syfte. Du kan avregistrera dig från nyhetsbrevet när som helst genom att klicka på aktuell länk längst ned i nyhetsbrevet.

    Om du registrerar ett klagomål eller avregistrerar dig från vår nyhetsbrevstjänst kommer respektive uppgifter att blockeras, raderas och inte längre bearbetas för dessa syften.

  • Vi använder kartläggningsprogram för att bedöma frekvens och antal användare som besöker vår webbplats. 

    Vi använder inte denna programvara för att samla in individuella personuppgifter eller individuella IP-adresser. Uppgifterna är anonyma och används endast för statistiska ändamål samt för att utveckla webbplatsen och våra tjänster. 

  • DHL använder det webbaserade marknadsföringsprogrammet ”Google AdWords” och Google AdWords konverteringsspårning (med andra ord, spårning av händelser på websidan). Googles konverteringsspårning är en analystjänst som tillhandahålls av Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; ”Google”). Till exempel, när du klickar på en annons från Google placeras en cookie för konverteringsspårning på din dator. Denna cookie förfaller efter 30 dagar. 

    Den innehåller inga personuppgifter och kan därför inte användas för att identifiera dig personligen.  Om du besöker vissa sidor på vår webbplats och denna cookie inte förfallit kan DHL och Google se historik från den aktuella sessionen. 

    Varje nyttjare av Google AdWords, har en unik cookie och går inte att spåra via andra AdWords-användares webbplatser. Information som samlas in med hjälp av ovannämnda cookies för konvertering används för att sammanställa konverteringsstatistik (med andra ord, händelsestatistik på webbsidan). 

    Konverteringscookies är valbara! För att välja bort dessa cookies, gå till inställningar för ditt webbläsarprogram (välj alternativet Inaktivering). Inaktiverar du dessa cookies kommer du inte att inkluderas i statistiken för konverteringsspårning. 

     

    Ytterligare information och Googles integritetspolicy är tillgängliga på: https://policies.google.com/privacy

  • I nedanstående lista finns information om cookies som används på DHL:s webbsidor.

    Alla cookies i nedanstående lista har kategoriserats i fyra numrerade grupper. Tänk på att cookies kan tillhöra fler än en kategori.

    Kategorier av cookies:

    ¹ Nödvändiga cookies: Dessa cookies är nödvändiga för att du ska kunna flytta runt på webbplatsen och använda dess funktioner. Utan dessa cookies kan tjänster inte tillhandahållas

    ² Cookies för prestanda: Dessa cookies används för att se till att de sidor du använder ska laddas snabbare och innehåller generell information om hur du använder våra tjänster. Dessa cookies samlar in information om hur besökare använder en webbplats, till exempel vilka sidor besökare besöker. 
    Prestandacookies samlar inte in information som identifierar en besökare. 
    All information som dessa cookies samlar in är aggregerad och därför anonyma. 

    ³ Cookies för funktionalitet: Dessa cookies är till viss grad nödvändiga för att webbsidan ska fungera som förväntat och säkert med god service och kvalitet på innehåll. 
    Dessa cookies tillåter webbplatsen att komma ihåg val du gör och tillhandahålla förbättrad och personifierade funktioner. Till exempel kan dessa cookies användas för att komma ihåg och lagra det senaste spårningsnumret vid till exempel använde av en spårningsapplikation. 
    Information som dessa cookies samlar in kan anonymiseras, dock förlorar webbsidan viss grundläggande funktionaliteter. 
    De kan inte spåra din surfaktivitet på andra webbplatser.

    4 Cookies för marknadsföring:  Dessa cookies används till att anpassa relevant innehåll och annonser baserat på dina val och intressen. De används också för att begränsa antalet gånger du ser en viss annons samt att mäta effektiviteten av en reklamkampanj. De placeras vanligtvis av annonsnätverk med webbplatsoperatörens tillstånd.
    Dessa cookies är valbara! 

    Lista över cookies

    Cookie med kampanjnamn ² | campaignName

    Denna cookie skapas när du kommer till en av DHL:s webbsidor, via en av DHL:s webbannonser, via en länk i en DHL-kampanj eller via länk i ett erbjudande per e-post. 

    Denna cookie lagrar ett kampanj-ID som identifierar den unika kampanjkällan. 

    Om du kontaktar DHL med hjälp av våra formulär för kontakt eller registrering inom 24 timmar efter att du hamnat på vår webbplats kommer detta kampanj-ID att bifogas e-postmeddelandet som sänds till DHL:s försäljningsavdelning eller kundtjänst.

    Denna information används endast för att bedöma hur framgångsrika våra kampanjer är och efterser om kunder har kontaktat oss som ett resultat av en kampanj. 

    Denna cookie lagrar endast kampanj ID! Den lagrar inga personuppgifter!

    Denna cookie förfaller efter 24 timmar!

    Cookie för sökparametrar ³ | searchParams   

    Denna cookie används för att lagra sökfraser och sökord som du skrivit in i våra sökfält.

    Sökfälten finns högst upp till höger på alla våra webbsidor.

    Det här gör att vi kan komma ihåg dina söktermer och fylla i sökfälten i förväg med förslag från tidigare sökningar då du använder sökrutorna på nytt.

    Denna cookie har skapats för att förbättra webbplatsens funktion och göra det enklare för våra kunder att använda DHL:s webbplatser.

    Denna cookie sparar varje sökterm permanent tills du aktivt beslutar att rensa din webbläsares cacheminne och cookies.

    Google Analytics ² | _utma, _utmb; utmz

    Ett litet antal länder kan använda Google Analytics cookes i liten skala för speciella lokala syften. Dessa cookies använder din IP-adress som igenkänning, men identiferar dig inte som en individ. Med andra ord samlas informationen in i en pseudonym form. Cookies samlar in information om hur besökare använder våra lokala platser och använder informationen för att sammanställa rapporter och hjälpa oss förbättra lokala webbplatser.

    Mer information om cookies finns hos Google

    Decibel Insight cookies ² | da_sid, da_lid

    Denna webbplats använder Decibel Insights webbanalystjänst för att kunna tillhandahålla bättre innehåll och tjänster. Denna webbplats använder inte Decibel Insight för att samla information som kan identifiera dig personligen. Decibel Insight kan registrera mus- och bläddringsrörelser samt grundläggande användning av webbplatsens formulär. Decibel Insight spårar inte dina webbläsarvanor på andra webbplatser som tillhör tredje part. 

    Mer information om Decibel Insights datahantering finns i deras integritetspolicy på - https://www.decibelinsight.com/privacy-policy/

    Om du inte vill låta Decibel Insight spåra dig kan du besöka www.decibelinsight.com/optout

    Usabilla Cookies | usbl.c.ID

    Följande data lagras för Usabillas kampanjer:

    ▪ Information om huruvida kampanjen redan körts och om detta är fallet kommer kampanjen inte att visas igen.

    ▪ Om kampanjen har utlösaren ”N% chance” lagras information om huruvida kampanjen alls ska visas.

    ▪ Om kampanjen ska utlösas efter att besökaren har besökt ett visst antal sidor lagras antalet sidor som besökts sedan kampanjen startades.

    Dessa data lagras i lokal HTML5-lagring med en inmatning per kampanj. Nyckeln för detta fält är ”usbl.c.ID” där ID är ett unikt ID för kampanjen.

    Om utlösaren ”ny eller återvändande besökare” är aktiverad i en kampanj kommer följande två data att lagras:

    1. Fältet ”usbl.v” i lokal lagring

    2. En sessionscookie med namnet ”usbls”

    Dessa två data behövs för att avgöra om en användare är ny eller återvändande. Om du vill ta reda på mer om Usabillas cookiepolicy kan du besöka: https://usabilla.com/cookie-policy

    Adobe Marketing Cloud Cookies  ²

    Dessa cookies används för att samla information i anonymt format om hur besökare använder webbplatsen. Informationen används för att förbättra webbplatsen och tillhandahålla innehåll som är lämpligare för användarna.

    AMCV_###@AdobeOrg
    Denna cookie används för att identifiera unika besökare.  Cookien förfaller dock efter två år

    mbox
    Denna cookie används för anpassning av webbplatsen och avgör vilket dynamiskt innehåll som visas för en användare. Denna cookie blir kvar i besökarens webbläsare i två veckor efter den senaste inloggningen.

    s_cc
    Denna cookie avgör om cookies är aktiverade i webbläsaren. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_vi
    Denna cookie används för att identifiera tid- och datumstämpel för unika besökare. Detta är en permanent cookie som förfaller efter fem år.

    s_fid
    Denna cookie är en ”reserv” för att identifiera besökare om cookien s_vi som normalt används för detta skulle vara blockerad. Den innehåller ett slumpvis genererat, unikt ID.

    s_sq
    Denna cookie registrerar vilka länkar användaren har klickat på. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_nr
    Denna cookie lagrar information om besöksdatum och om det rör sig om en ny eller en återvändande besökare. Cookien förfaller dock efter två år

    s_ppn
    Denna cookie registrerar namnet på den föregående sidan på webbplatsen som besökts. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_ppv
    Denna cookie registrerar om en användare har visat en sida förut och detta registreras på följande sida. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    s_ppvl
    Denna cookie registrerar namnet på den senaste sidan på webbplatsen som besökts. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_landing_page
    Denna cookie avgör vilken webbplats som först besöktes under en besökssession. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_lt_pages_viewed
    Denna cookie avgör hur många sidor som visats under en besökssession. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_session_count
    Denna cookie avgör hur ofta en besökare har besökt webbplatsen. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    _sdsat_traffic_source
    Denna cookie avgör från vilken sida en besökare har hänvisats till webbplatsen. Denna cookie är en sessionscookie och förfaller när webbläsaren stängs.

    Mer information om cookies hos Adobe:
    https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/whitepapers/cookies/cookies_analytics.html

     

    Ytterligare information

    Verktyg för delning: Cookies från tredje part
    DHL har numera inbäddade funktioner för enkel ”delning” på våra webbplatser. Dessa gör det enkelt för besökare att skapa bokmärken och dela innehåll via sociala medier.  När du klickar på en av dessa funktioner kan den tjänst du valt att använda för att dela innehållet komma att placera en cookie på din dator. 

    DHL har ingen kontroll över hur dessa cookies används och du bör därför kontrollera informationen på ifrågavarande tredje parts webbplats. 
    Funktionen för ”delning” tillhandahålls av AddThis. 

    För mer information om deras datainsamlingsmetoder kan du läsa integritetspolicy för AddThis Privacy Policy.

    Cookies från tredje part i inbäddat innehåll
    Observera att du kan upptäcka att cookies som inte är kopplade till DHL kan förekomma på vissa sidor på våra webbplatser. När du besöker en sida med inbäddat innehåll från t.ex. YouTube eller Vimeo kan dessa företag placera cookies i din webbläsare. 

    DHL har ingen kontroll över hur dessa cookies används och har inte tillgång till dem. Detta beror på det sätt cookies fungerar. Endast den part som ursprungligen placerat dem har tillgång till dem.

    För mer information, vänligen besök respektive tredje parts webbplats.

    Webb-beacons

    För att hålla DHL:s webbinnehåll relevant, lättanvänt och aktuellt använder vi webbanalystjänster som Webtrends. Dessa cookies hjälper oss förstå hur våra webbplatser används. 

    Dessa tjänster använder datainsamlingsmetoder som till exempel just webb-beacons. En webb-beacon är en liten elektronisk bild som levererar cookies, räknar besök och känner av användning samt hur effektiv en webbplats är.  Detta i sin tur gör att vi förstår vilket innehåll som är intressant för våra besökare och hjälper oss tillhandahålla anpassad information på våra webbplatser. 

    Dessa webb-beacons samlar in data helt anonymt.

    De varken innehåller eller samlar in information som kan identifiera dig. Informationen är anonym och används endast för statistik! Webbanalysdata och cookies kan inte användas för att identifiera dig eftersom de inte innehåller personlig information som namn eller e-postadress.

  • Det är möjligt att använda våra produkter och tjänster utan vissa cookies. I din webbläsare kan du inaktivera sparandet av cookies, begränsa dem till särskilda webbplatser eller ställa in webbläsaren så att den meddelar dig när en cookie skickas. Du kan också ta bort cookies från din hårddisk när som helst (fil: "cookies"). 

    Observera att du i ovan fall, kan förvänta dig begränsad sidpresentation och begränsad funktionalitet.

    De flesta webbläsare tillåter viss kontroll av de flesta cookies genom webbläsarinställningarna. För att ta reda på mer om cookies, inklusive hur du ser vilka cookies som har lagrats och hur du hanterar och raderar dem, besök: Allt om cookies

    För ytterligare EU-specifika råd om cookies och de olika opt-out-alternativ som finns tillgängliga för dig, kan du också besöka följande webbplats: Dina onlineval

    Du kan välja bort några eller alla annonscookies som finns på din dator genom att besöka: Network Advertising Initiative (NAI) webbplats.

    För att välja bort att spåras av Google Analytics på alla webbplatser, besök: Google Analytics Opt-out webbläsartillägg

    Om du vill välja bort att bli spårad av Adobe Analytics, besök Adobe Experience Cloud Opt-out för mer information.

    Kom ihåg att om du tar bort dina cookies, eller använder en annan webbläsare eller dator måste du ställa in din opt-out-status igen.

    Observera att det inte är tekniskt möjligt att upptäcka Opt-Out om du tar bort cookies från din webbläsare.

  • På DHLs hemsida använder vi plug-ins för sociala medier (som facebook, google+, twitter etc.) för att marknadsföra vårt varumärke, produkter och tjänster och för att kommunicera med våra kunder. Därför betraktas dessa reklamändamål som legitimt intresse. 

    Det är respektive leverantör av sociala medier som ansvarar för att följa alla tillämpliga lagar och förordningar.

  • DHL delar, säljer, överför eller sprider inte på annat sätt dina personuppgifter till tredje part!  Undantag sker då det krävs enligt lag, avtal eller att det föreligger ett uttryckligt samtycke. Det kan till exempel vara nödvändigt att vidarebefordra din adress och orderdata till relevanta DHL Group-företag och våra leverantörernär du beställer produkter.

  • Personuggifter kommer att lagras ändamålsenligt och med hänvisning till lagstadgade lagringsperioder. 

    Personuppgifter som lagras för avtalsutförande, faktureringsändamål och som bevis på att avtalet har fullgjorts korrekt kommer att lagras tills ansvarsperioderna löper ut. De kommer därefter att raderas.

  • Dina uppgifter behandlas och nås även i/från ett så kallat "tredjeland", det vill säga i ett land utanför Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet (EES). 

    Detta gäller specifikt mottagarlandet för varan. Detta sker antingen för att överföring krävs för att uppfylla avtal (för bl.a. leverans eller tulldeklarering). Ovan är baserat på DHLs bindande företagsregler och/eller EU:s lagar, förordningar och standardavtalsklausuler. 

    I de fall personuppgifter överförs utanför Europeiska Ekonomiska Samarbetsområde (EES), vidtar DHL alla rimliga och nödvändiga åtgärder för att säkerställa att detta sker i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar och förordningar. 

  • DHL vidtar nödvändiga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter från att hamna fel eller missbrukas. 

    Till exempel sparas dina uppgifter i en säker driftsmiljö som inte är tillgänglig för allmänheten. 

    I vissa fall krypteras dina personuppgifter med Secure Socket Layer (SSL) under överföringen. Detta innebär att ett godkänt krypteringsförfarande används för kommunikation mellan din dator och DHL-servrar. 

    Ovan sker endast om din webbläsare stöder SSL.

    Observera att om du välja kontakta DHL via e-post, kan inte säkerhet garanteras då innehållet i e-postmeddelanden kan läsas av tredje part. Vi rekommenderar därför att du endast skickar konfidentiell information till oss per vanlig post.

  • Du har rätt att när som helst återkalla ett lämnat  samtycke. 

    Det kan göras genom att kontakta nedanstående e-postadress. I händelse av att du återkallar ett  samtycke kommer vi inte längre att behandla personuppgifterna om dig.

    Ovan gäller i händelse av att DHL inte behöver personuppgifterna för att slutföra avtal eller lagra på grund av  lagstadgade bestämmelser. 

    Förutom rätten att återkalla ett samtycke har du även följande rättigheter:
    a) Få information om dina personuppgifter som vi har registrerat.
    b) Få eventuella felaktiga registrerade uppgifter rättade.
    c) Få uppgifter som inte längre behövs för det angivna ändamålet raderade eller - där det finns krav på lagring av uppgifter - att få behandlingen av dem begränsade.
    d) Få data tillhandahållet på ett strukturerat, standardiserat och maskinläsbart format.
    e) Att lämna in klagomål till  tillsynsmyndighetenom det föreligger tvivel om huruvida behandlingen av dina personuppgifter följer dataskyddsbestämmelserna.

    Om du vill åberopa dina rättigheter, vänligen skicka ett e-postmeddelande till:  sefreightgdpr@dhl.com

  • "DPDHL Data Privacy Policy" (DPDHL Integritetspolicy) reglerar de koncernövergripande databehandling med särskilt fokus på så kallad tredjelandsöverföringar. Det vill säga, överföringar av personuppgifter till länder utanför EU, som inte har en adekvat dataskyddsnivå. 

    Om du är intresserad av att lära dig mer om "DPDHL integritetspolicy", vänligen se Integritespolicy  DHL | Sverige

    Vi  granskar och uppdaterar regelbundet vår integritetspolicy. DHL förbehåller sig rätten att göra ändringar när som helst utan att informera om det särskilt.

    Vänligen håll dig uppdaterad om vår integritetspolicy för att inte missa evetuella ändringar. Genom att använda DHLs webbplatser godkänner du denna integritetspolicy.

    Denna integritetspolicy  uppdaterades senast den 8 november 2022.